3 maart 2019

Werkbezoek Lodewijk Asscher en Adnan Tekin 2 maart 2019: BALANS HERSTELLEN TUSSEN BEDRIJVEN EN BEWONERS, DIE HIER LEVEN!

Lodewijk Asscher en Adnan Tekin hebben zaterdag 2 maart 2019 een werkbezoek gebracht aan Wijk aan Zee, vlak na het eerste grafietalarm in Wijk aan Zee. Dit omdat Tata Steen een grafietuitbarsting had (en dat was niet de eerste dit jaar).

Samen met leden van de Dorpsraad, bewoners uit Wijk aan Zee, oud en jong, PvdA’ers uit Velsen, Heemskerk, Beverwijk en natuurlijk Wijk aan Zee een rondleiding door Wijk aan Zee. Het Paasdal beklommen en daar Tata/Harsco en het dorp Wijk aan Zee bekeken. Interviews met landelijke/plaatselijke en regionale pers/radio en t.v.

In de Moriaan na de rondleiding een bijeenkomst in de Moriaan. Ca. 90 mensen waren er en er werd uitgebreid met elkaar gesproken over:

– grafietoverlast Wijk aan Zee

–  uitbreiding Schiphol

– TenneT (mogelijke geluidsoverlast transformatorhuis langs de Zeestraat deel van de weg van Beverwijk/Wijk aan Zee)

 

Uitspraak van Lodewijk  Asscher:

.“Er moet een betere balans komen tussen de grotere bedrijven en de mensen die hier leven”, stelde PvdA-leider Asscher. Volgens hem is die balans ‘nu scheef’. “Je moet zorgen dat mensen zo gezond mogelijk kunnen leven.”

       Adnan Tekin (Gedeputeerde PvdA Noord Holland) wil een leefbaarheidsfonds in Wijk aan Zee in het leven roepen. Gevuld met de dwangsommen van Tata. Dit fonds gebruiken om de leefbaarheid in Wijk aan Zee te vergroten.

 

IEDEREEN HEEFT RECHT OP SCHONE LUCHT!!!!!