Locatie Integraal Kind Centrum Beverwijk, bijdrage Ismail Ilhan in de Gemeenteraad Beverwijk van 14 december 2023

17 december 2023

In de Raadsvergadering is de mogelijke Locatie Integraal Kind Centrum vastgesteld. Fractielid PvdA Beverwijk/Wijk aan Zee  Ismail Ilhan heeft de volgende inbreng hierover gehad.

Het Integraal Kindcentrum (IKC) vormt een kernpunt voor de PvdA-fractie. In de commissie hebben wij als fractie aangegeven verheugd te zijn met het voorgestelde locatieplan dat nu eindelijk aan de raad wordt voorgelegd. Dit is een stap waarop we al geruime tijd wachten.

Voorzitter, we begrijpen de uitdagingen waarmee het college te maken heeft gehad bij het vaststellen van een geschikte locatie. Desondanks willen we nogmaals benadrukken dat het voor ons teleurstellend is dat de Laan der Nederlanden niet als locatie zal dienen.

Het college heeft ons verteld dat de betrokkenheid van de buurtbewoners rondom de Luxemburglaan nog niet van start is gegaan in afwachting van de locatiekeuze door de raad. We willen hierbij onze bezorgdheid uiten over de mogelijkheid dat eventuele weerstand van de inwoners aan de Luxemburglaan kan leiden tot vertraging in de realisatie van het IKC, mogelijk langer dan het college heeft voorzien. Om deze reden willen wij het college verzoeken om de locatie aan de Laan der Nederlanden als alternatief plan B te behouden en nauwlettend te volgen of zich mogelijkheden voordoen om alsnog naar deze locatie uit te wijken.

Een ander aanzienlijk punt waarover wij ons zorgen maken, betreft de bouw in groene gebieden. Wij hebben reeds onze bezorgdheid geuit en voorstellen gedaan aan het college om rekening te houden met de groene elementen bij de bouw van het IKC. Onze collega’s van GroenLinks zullen een amendement indienen, waar onze PvdA-fractie zich bij aansluit, om de groen enigszins te compenseren en de groene uitstraling te behouden tijdens de bouw van het IKC. Dit is een essentieel punt dat wij als fractie ondersteunen.

Voorzitter, het is cruciaal dat wij de belangen van de gemeenschap behartigen en de zorgen rondom de locatiekeuze en de groene invulling van het project serieus nemen.

Dank u wel.