3 april 2019

BRIEF AAN PvdA-fractie Provinciale Staten Noord Holland: Aandacht voor Beverwijkse/Heemskerkse items.

Partijgenoten,

De verkiezingen zijn al weer een paar weken geleden. Met elkaar kunnen we terugkijken op een campagne, waarin goed met elkaar is samengewerkt. Het resultaat is keurig. Een PvdA-fractie van zes personen, met een IJmondiaal statenlid.

In de IJmond werd ook deze keer weer gezamenlijk campagne gevoerd. Niet alleen de campagne,  maar juist het werkbezoek van Lodewijk Asscher en Adnan Tekin (+ vele IJmondiale partijgenoten) aan Wijk aan Zee is een prima moment geweest voor de Partij van de Arbeid. Met elkaar gekeken waar al het grafiet vandaan komt en met bewoners (o.a. leden van de Dorpsraad Wijk aan Zee) de problemen besproken. De gemeentelijke/provinciale en ook de landelijke PvdA heeft hiermee echt  aandacht voor de daadwerkelijke problemen in Wijk aan Zee. Hopelijk ook een positief resultaat: geen grafietregen meer.

In de Verkiezingsbijeenkomst in Wijk aan Zee met alle partijen kwamen de  PvdA standpunten duidelijk naar voren.

De PvdA besturen/fracties van de drie IJmondgemeenten hebben dit alles positief ervaren en willen deze manier van politiek bedrijven, samen met de inwoners, graag verder met jullie uitvoeren voor al de (grote) plannen die de PvdA provinciaal heeft.

Als het goed is zijn er nu gesprekken over het tot stand komen van een nieuw College GS in de Provincie Noord Holland. Hopelijk is de PvdA er ook bij betrokken.

Wij willen hierbij nog even onze belangrijkste items van Velsen/Heemskerk/Beverwijk onder de aandacht brengen:

Wij denken niet dat het nodig is om uitgebreid alle punten uit te werken. Zij zijn bij jullie bekend.

  • Stoppen van de grafietregens van terrein Tata (Harsco) in Wijk aan Zee, Westelijk Beverwijk/IJmuiden en Heemskerk.
  • Aansluiting A8/A9: Wij pleiten al jarenlang voor de Heemskerk variant en hopen dat dat nu zal lukken, met name voor het leefklimaat in de Broekpolder.
  • Goed openbaar vervoer a. buslijn naar NS Station Heemskerk, meer treinen van/naar Amsterdam en Den Haag (intercity’s)
  • Geen uitbreiding van Schiphol, maar ook geen Schiphol in Zee
  • Geen bromtoon door het nieuwe Transformatorstation van Tennet aan de Zeestraat tussen Beverwijk/Wijk aan Zee (de transformatorhuisjes laten bouwen met 4 muren + een dak)

Lodewijk Asscher heeft hierover vragen gesteld in de 2de Kamer. Wiebes zegt er positief tegenover te staan, maar????? Hou het a.u.b. in de gaten.

Partijgenoten, mochten jullie nog vragen over het bovenstaande hebben, neem dan contact op met leden van de fracties van Beverwijk/Heemskerk/Velsen. Als wij denken dat het nodig/nuttig is nemen wij natuurlijk contact met jullie op.

Wij wensen jullie sterkte in de strijd, hopelijk krijgen wij (niet ten koste van alles) weer een gedeputeerde.

 

Groeten,

Namens de besturen van Beverwijk/Heemskerk

Erica van Dongen

Secretaris afdeling Beverwijk/Wijk aan Zee