Door Klaas Vos, Steun-fractielid op 17 mei 2019

Bijdrage PvdA Aanvullend krediet Noorderkade, commissie d.d. 16 mei 2019

De PvdA heeft vanaf 2015 nut en noodzaak ingezien van onderhoud en reconstructie van de Noorderkade. Mijn fractie heeft zich in de afgelopen jaren dan ook altijd positief opgesteld t.o.v. van onderhoud- en reconstructievoorstellen.

Wel hebben wij enige keren gevraagd of t.a.v. schades aan de verharding door gebruik van derden met te zware machines de ontstane schades niet konden worden verhaald ( de veroorzaker betaald ). Dit bleek qua constatering en bewijzen heel lastig en niet doenlijk was het antwoord.

 

T.a.v. eerder gevraagde kredieten in totaal was de raming € 962.000,- hebben wij altijd ons fiat gegeven. Ook nu zijn wij akkoord met het gevraagde aanvullende krediet van € 158.000,-, de onderbouwing van het bedrag vinden wij transparant. Van uit ervaring weten wij dat tijdens de voortschrijdend inzicht kan ontstaan of onderdelen kunnen tegenvallen.

Twee vraagjes nog:

-De PvdA gaat er van uit dat de geplande werken aan de Noorderkade voor de komende aardappelencampagne gereed zijn

-Civiele werkzaamheden voor deze verhardingswerken aan de Noorderkade worden in 25 jaar afgeschreven en de aanvullende werken in 15 jaar. Wij vragen ons af gezien de ervaringen tot op heden opgedaan of de periode van 25 jaar afschrijving aan de verhardingen op de kade gezien de opgedane ervaringen tot nu ook niet beter op 15 jaar kan worden gesteld ?

 

Klaas Vos,  Steun-fractielid

Klaas Vos, Steun-fractielid

  Klaas is o.a. woordvoerder voor: Wijk aan Zee Speerpunt “Strand Wijk aan Zee blijft familiestrand”. De wijken Vondelkwartier, Middenduin en Wijk aan Zee kunnen extra op zijn steun rekenen. e-mail:  

Meer over Klaas Vos, Steun-fractielid