Door Klaas Vos, Steun-fractielid op 26 november 2019

Bijdrage PvdA Klaas Vos commissievergadering 21 november 2019: Agendapunt: Bestemmingsplan Woongebied Oost

De fractie van de PvdA heeft begrip voor het feit, dat anticiperend op de nieuwe omgevingswet een nieuw bestemmingsplan Woongebied Oost is voorbereid en nu in de commissie en  vervolgens de Raad ter besluitvorming wordt voorgelegd.

Uitstel  weten en begrijpen wij tot de inwerkingtreding van de nieuwe omgevingswet, was geen optie. Anders gezegd de vigerend ruimtelijk plannen voor al die delen van Beverwijk , waren sterk verouderd. De plannen  moesten wettelijk gezien, geactualiseerd en opnieuw  vastgesteld. Een nieuw juridisch – planologisch toetsingskader was hard nodig voor deze delen van onze stad, die nu zijn samengevoegd  tot het bestemmingsplan Woongebied Oost . Na vaststelling is het mogelijk de planologische ontwikkeling in Beverwijk Oost eigentijds te toetsen en op deze manier te borgen dat Beverwijk qua stedelijke inrichting en beheer een uitstraling heeft en behoudt, die hoort bij de 21e eeuw.

Slim was het om de diverse plangebieden samen te voegen en de noodzakelijk nieuwe planregels te harmoniseren en wel zodanig dat implementatie van de nieuwe omgevingswet (die uiterlijk 2029 van kracht wordt) wordt bevorderd.

De PvdA BeverWijkaanZee complimenteert hiermee niet alleen het huidige maar ook het voorgaand college, maar zeker ook de ambtenaren van onze stad.  Zij hebben  een machtig brok werk verricht en kunnen ons inziens trots zijn op het nu voorliggende resultaat.

Voorzitter echte vragen heeft de PvdA momenteel niet richting de portefeuillehouder. Wij zien nut en noodzaak in van een spoedige invoering . Ook gaan er zonder meer vanuit dat de vinger aan de pols blijft voor een tijdige en of tussentijds naadloze in- en/of aanpassing  van dit bestemmingsplan Beverwijk woongebied oost op de nieuwe omgevingswet.

Klaas Vos,  Steun-fractielid

Klaas Vos, Steun-fractielid

  Klaas is o.a. woordvoerder voor: Wijk aan Zee Speerpunt “Strand Wijk aan Zee blijft familiestrand”. De wijken Vondelkwartier, Middenduin en Wijk aan Zee kunnen extra op zijn steun rekenen. e-mail:  

Meer over Klaas Vos, Steun-fractielid