Door Bayram Gezer op 1 juli 2019

Bijdrage PvdA raadsvergadering 27 juni 2019 betreffende: Jaarstukken 2018 IJmond Werkt!

Jaarstukken IJmond Werkt!

De jaarstukken van IJmond Werkt! zijn in de IJmondcommissie van 18 juni jongstleden niet behandeld. De PvdA-fractie wil de prestaties van IJmond Werkt! niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

IJmond Werkt heeft in 2018 wederom voldaan aan de afgesproken doelstellingen, wat tot uiting is gekomen in hogere uitstroom naar betaald werk en de realisatie van het aantal garantiebanen. Ook het percentage van de WSW’ers die werd ingezet bij derden zijn verder gestegen. De realisatie van beschut werkplekken is op gang gekomen.

De jaarrekening sluit af met een positief saldo van ruim 2.4 miljoen. De hogere opbrengsten en de gerealiseerde kostenreductie hebben een belangrijk aandeel in de hoogte van het positief resultaat.

IJmond Werkt! heeft aangegeven dat ze voor 2019 geen gemeentelijke bijdrage nodig heeft om de begroting sluitend te krijgen. Dit vinden we een goede ontwikkeling.

Voor de begroting 2020 en de meerjarenraming wordt er rekening gehouden met een gemeentelijke bijdrage die op loopt van 9 ton in 2020 naar 1.6 miljoen in 2023. De uitkomsten van de alternatieve uitvoeringsvarianten voor de WSW en de inrichting van nieuw beschut werk kunnen mogelijk positief effect hebben op de begroting en de meerjarenraming.

Ik wil mijn bijdrage afsluiten met het uitspreken van waardering voor het werk dat IJmond Werkt! levert en de geleverde prestaties.

 

Bayram Gezer

Bayram Gezer

Bayram Gezer

  Bayram is o.a. woordvoerder  voor: Welzijn, Lokale woonlasten onder het landelijk gemiddelde houden. De wijken Meerestein en Somagebied kunnen extra op zijn steun rekenen. [email protected], t. 0651458771

Meer over Bayram Gezer