Door Jaqueline Dorenbos-de Hen op 4 maart 2018

PvdA Campagne 2018, 3 maart

 

 

 

 

PvdA wil beter openbaar vervoer van en naar de IJmond

Afgelopen zaterdag, 3 maart 2018,  hebben de PvdA campagneteams van de gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk een gezamenlijke tocht gemaakt per openbaar vervoer tussen de verschillende gemeentes. Doel was om naast de gewone campagneactiviteiten zoals het canvassen en flyeren ook aandacht te vragen voor het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld voor het treinverkeer op de Kennemerlijn. De dienstverlening is nog steeds niet goed genoeg en het aantal treinen en vooral het aantal intercity’s moet echt omhoog wil de IJmond bereikbaar blijven in de toekomst. Veel inwoners die wij spraken delen deze mening en vinden dat verbeteringen nodig zijn willen ze met het openbaar vervoer blijven reizen.

Verder wil de PvdA  uitbreiding van snelbussen. Dit is een provinciale zaak. Uit onderzoek, bekend bij de Provincie, blijkt het inzetten van snelbussen tussen Heemskerk, Beverwijk en Amsterdam Zuidas en Schiphol heel kansrijk. Toch wordt er op korte termijn nog niet door de Provincie op ingezet. Dit moet wat de PvdA betreft wel. Een snelle verbinding per bus is noodzaak. Het openbaar vervoer moet snelheid bieden,  zodat het een goed alternatief is voor de auto. Alleen door snelle en betrouwbare verbindingen laten mensen de auto staan. In Velsen is er al een snelle bus naar Sloterdijk en een regioliner naar Haarlem. Prima oplossingen, dus nu doorpakken, vindt de PvdA.

Tenslotte wil de PvdA dat nu eindelijk een bushalte bij station Heemskerk gerealiseerd wordt. Hier is veel vraag naar vanuit Heemskerk en deze vraag is des te meer gerechtvaardigd, aangezien de reizigersaantallen flink toenemen. De PvdA in de IJmond heeft dus nog heel wat om voor te strijden. Dat gaan we de komende vier jaar dus ook weer doen. Als de drie gemeentes de krachten bundelen kunnen we heel wat voor elkaar krijgen. Samen staat de IJmond sterk!

Jaqueline Dorenbos-de Hen

Jaqueline Dorenbos-de Hen

Jaqueline is betrokken bij o.a. de volgende items in de Gemeenteraad: Financiën,  afval, wegen en verkeer, treinen op de Kennemerlijn, etc. Speerpunt bij de verkiezing in maart 2018: Strijden voor meer treinen op de Kennemerlijn van en naar Beverwijk De wijken Kuenenplein/Plantage en Centrum kunnen extra op haar steun rekenen. j.dorenbos@xs4all.nl, t. 0251258573  

Meer over Jaqueline Dorenbos-de Hen