10 maart 2014

Fruitbomen planten in Overbos

Zaterdag 8 maart heeft de PvdA Beverwijk samen met de vrijwilligers van park Overbos en mensen van Vluchtelingenwerk in de stadstuin van park Overbos een aantal perenbomen geplant. Het idee voor meer fruitbomen in de stad komt van PvdA-kandidaat Ismail Ilhan. Hij weet uit gesprekken dat deze wens bij veel inwoners van onze stad leeft. Annet Gouma ( ook PvdA) heeft contact gezocht met de vrijwilligers van de stadstuin om te vragen of ze geïnteresseerd waren in sponsoring van fruitbomen door de lokale PvdA. Ze waren meteen enthousiast en zeiden hierin een steuntje in de rug te zien voor hun inzet voor Vluchtelingenwerk en de Voedselbank.

Ze waren zelf ook al van plan om meer in te gaan zetten op fruit productie, naast de groenten productie die er al is. Deze groenten productie was vorig jaar al heel succesvol en heeft heel wat kratten voedsel voor de Voedselbank opgeleverd. Op het gebied van fruit hadden ze toen echter alleen enkele bessenstruiken, die vanuit het Wijkgericht werken waren gedoneerd. Binnenkort krijgen ze van het Oranjefonds ook nog een bijdrage om fruitbomen te planten en dan kan er aan het eind van de zomer waarschijnlijk flink geoogst worden. Deze oogst zal weer voor een groot deel bij de Voedselbank worden afgeleverd, wat natuurlijk een prima bestemming is voor dit zelf gekweekte fruit.

PvdA kamerlid Jeroen Recourt 1ste van links was ook aanwezig bij deze zonnige boomplantdag en zei dat hij als landelijke politicus heel blij wordt van dit soort plaatselijke initiatieven waarbij de sociale samenhang tussen mensen versterkt wordt.