6 april 2016

PvdA blij met plaatsen van afvalbakken op het strand!

In december jl. werd ik benaderd door een inwoonster van Wijk aan Zee met het verzoek of er geen afvalbakken op het strand of strandopgang konden komen.
Regelmatig loopt ze met haar hond over het strand en komt dan met door haar hond gevonden plastic touw en afval van het strand. Omdat er geen opruim mogelijkheid was werd het dan maar bij de strandopgang neergelegd. Met gevolg dat het weer wegwaaide.

Ik heb dit verzoek bij de wethouder neergelegd en gevraagd of een container plaatsen mogelijk is. En direct is er toen, in overleg met een strandhouder, een tijdelijke container geplaatst; waarvoor lof.
Als vervolg is de gemeente aan de slag gegaan om voor het nieuwe strandseizoen een oplossing te bedenken voor het afval wat de mensen op het strand achterlaten.
En zie hier de uitkomst: Prachtige boeien worden geplaatst en gratis afvalzakjes voor de bezoekers. Dit moet een grote verbetering worden voor het komende seizoen.
Laten we er met zijn allen aan werken om de plastic soep in de oceanen niet nog groter te maken en het strand weer een stuk aantrekkelijker.

Annet Gouma

afval waz